Η Αναισθησιολόγος Μυρτώ Καστανάκη είναι απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε το Πτυχίο Ιατρικής και την  Άδεια Ασκήσεως Ιατρικού Επαγγέλματος το 1995.

Εξειδικεύθηκε στην Αναισθησιολογία στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ) από το 1995 έως το 2000. Έλαβε τον τίτλο της Αναισθησιολόγου, κατόπιν επιτυχούς συμμετοχής στις εξετάσεις ειδικότητας, το 2000. Είναι ενεργό μέλος της European Society of Anaesthesiology (ESA).

Τα τελευταία 16 έτη (2001-2016) έχει εργαστεί ως Αναισθησιολόγος στον Ιδιωτικό Τομέα και είναι Συνεργάτης Αναισθησιολόγος στις Κλινικές: Ερρίκος Ντυνάν, Υγεία, Ιατρικό Αθηνών και Ιασώ General . Έχει συνεργαστεί ως αποκλειστική Αναισθησιολόγος με διεθνούς φήμης Καρδιοχειρουργούς, όπως τον Καθηγητή Sir Magdi Yacoub (επί 6 έτη: 2003-2009) και τον Καθηγητή Antonio Calafiore (2009). Εκπαιδεύτηκε από τον Διευθυντή Αναισθησιολόγο του Νοσοκομείου Harefield Hospital NHS, Dr Gavin Wright στην χορήγηση αναισθησίας σε βαρύτατα καρδιοχειρουργικά περιστατικά, όπως  η εμφύτευση συσκευών υποβοήθησης αρ. κοιλίας (LVADs), με αποτέλεσμα να είναι η πρώτη Αναισθησιολόγος του Ιδιωτικού Τομέα στην οποία χορηγήθηκε το 2004 από το Υπουργείο Υγείας έγκριση χορήγησης αναισθησίας σε τέτοιους ασθενείς.

Η αναισθησιολογική της  εμπειρία περιλαμβάνει συνοπτικά:

  • Εργασία ως Επιμελήτρια Αναισθησιολόγος επί 2,5 έτη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Ιδιωτικών Κλινικών (2001-3)
  • Εργασία ως αυτόνομη και αποκλειστική Αναισθησιολόγος (2003-2016), με χορήγηση καρδιο-αναισθησίας σε πάνω από 3500 ασθενείς, σε όλο το φάσμα των σύμπλοκων καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων, όπως ενδεικτικά:
  • αορτοστεφανιαία παράκαμψη (bypass), βαλβιδοπάθειες, ανευρύσματα ή διαχωρισμοί αορτής και αορτικού τόξου
  • επεμβάσεις Ross ή χρήση homografts / xenografts και valve sparing επεμβάσεις για παθολογία της αορτικής ρίζας
  • χειρουργική καρδιακής ανεπάρκειας: συσκευές υποβοήθησης αρ. κοιλίας (Heartmate I και II LVADs), επεμβάσεις τύπου Dor
  • Πέραν των καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων, η εμπειρία της περιλαμβάνει την χορήγηση αναισθησίας και στο υπόλοιπο φάσμα των χειρουργικών επεμβάσεων και κυρίως σε περιστατικά Θωρακοχειρουργικής (ενηλίκων και παιδιατρικής ογκολογίας) Αγγειοχειρουργικής (κλασσικές και ενδαγγειακές τεχνικές), Ορθοπεδικής, Νευροχειρουργικής και Γενικής Χειρουργικής.

Η Επιστημονική της δραστηριότητα περιλαμβάνει πάνω από 20 δημοσιεύσεις και ομιλίες σε Ιατρικά περιοδικά και Συνέδρια αντίστοιχα,  όπως και συμμετοχή σε κλινικά ερευνητικά πρωτόκολλα. Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες μετεκπαιδευτικά μαθήματα, σεμινάρια και ιατρικά συνέδρια, Ελληνικά και Διεθνή.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: myrtokastanaki@gmail.com

Διεύθυνση εργασίας:  Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν

Τηλ: 210 6972440-1 & 6945790999